φωτοβολταϊκό πάρκο

Ο Δήμος Αραδίππου αποκτά φωτοβολταϊκό πάρκο 2,96MW

Ο Δήμος Αραδίππου, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής πολιτικής του και της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλλει για αύξηση της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, προκήρυξε ανοιχτό διαγωνισμό για την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 2,96MW στην περιοχή Μελίσσια. Η αξία του έργου εκτιμάται στα €3.370.000 πλέον ΦΠΑ και προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός 15 μηνών.

Ο Δήμος Αραδίππου, δήλωσε ο Δήμαρχος Ευάγγελος Ευαγγελίδης, για ακόμη μια φορά πρωτοπορεί, «δημιουργώντας ένα έργο που θα δώσει περιβαλλοντική αλλά και οικονομική ανάσα, στην πόλη μας». Ο κ. Ευαγγελίδης δήλωσε ότι «η επιστήμη εδώ και χρόνια μάς προειδοποιεί ότι πρέπει να περιορίσουμε και σταδιακά να τερματίσουμε την εξάρτησή μας από τα ορυκτά καύσιμα, αν θέλουμε να σώσουμε τον πλανήτη». Ως Δήμος Αραδίππου, συνέχισε, έχουμε την πρόθεση, τη διάθεση και το όραμα να διευρύνουμε τους ορίζοντες του τόπου μας και να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της εποχής μας. «Η πράσινη μετάβαση προς εναλλακτικές πηγές ενέργειας δεν μπορεί να περιμένει», κατέληξε.

Ο Δήμαρχος Αραδίππου βρίσκεται στις Βρυξέλλες για επαφές με τους εταίρους του στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Energy Cities, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Αραδίππου. Συμμετείχε επίσης σε σύνοδο του Συμφώνου των Δημάρχων, το οποίο αποτελεί την κυριότερη ευρωπαϊκή προσπάθεια τοπικών και περιφερειακών Αρχών, για αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις περιοχές τους.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «ΘΑΛΕΙΑ 2021-2027» για την Στρατηγική Βιώσιμη Ανάπτυξη για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Λάρνακας 2021-2030. Ο διαγωνισμός είναι αναρτημένος στον ακόλουθο σύνδεσμο: eProcurement – Επισκόπηση Διαγωνισμού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More