Ώρας της Γης

Όλες οι δημόσιες μεταφορές δωρεάν στις 25/3 για τον εορτασμό της «Ώρας της Γης»

Όλες οι δημόσιες μεταφορές, τόσο οι αστικές όσο και οι υπεραστικές, θα παρέχονται προς όλους τους πολίτες δωρεάν, για ολόκληρο το 24ωρο, το Σάββατο, 25 Μαρτίου, ημερομηνία που έχει καθοριστεί για τον εορτασμό της «Ώρας της Γης» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επίτροπος Περιβάλλοντος, Μαρία Παναγιώτου.

Προσθέτει ότι «η απόφαση έρχεται μετά από πρωτοβουλία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών και τον Υπουργό, Αλέξη Βαφεάδη, αλλά και με τις εταιρείες δημόσιων επιβατικών μεταφορών».

Ειδικότερα, οι ιδιωτικές εταιρείες, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής τους ευθύνης και θέλοντας να στείλουν το δικό τους μήνυμα ενάντια στην κλιματική αλλαγή, αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία και με την κίνησή τους καλούν το σύνολο των πολιτών να «αφήσουν το αυτοκίνητο και να πάρουν το λεωφορείο».

Η Επίτροπος Περιβάλλοντος εκφράζει την ικανοποίησή της και τις ευχαριστίες της τόσο προς τον Υπουργό Μεταφορών και τους λειτουργούς του Υπουργείου όσο και προς τις εταιρείες των Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών, αφού αυτή η πρωτοβουλία υλοποιήθηκε λόγω της άμεσης και εγκάρδιας ανταπόκρισής τους.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση η «Ώρα της Γης» καλεί όλους να αλλάξουμε την καθημερινή μας ρουτίνα και να αφιερώσουμε 60 μόνο λεπτά για να συμβάλλουμε και εμείς στην προσπάθεια για να αποκτήσουμε ένα «Υγιή Πλανήτη».

Σημειώνεται ότι σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, θα ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης και για άλλες περιβαλλοντικές δράσεις, το σύνολο των οποίων θα ανακοινωθούν στις 23 Μαρτίου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More