αλληλεγγύη

Μια μέρα γεμάτη προσφορά και αλληλεγγύη

Μια ξεχωριστή παρουσίαση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Αραδίππου, πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες.

Το θέμα είχε να κάνει με την ανιδιοτελή κοινωνική προσφορά με μία γυναίκα πρότυπο, την δρ. Ντανιέλα Καστάνο, που πραγματικά δίνει μαθήματα ζωής.

Έχοντας ως κύριο μέλημα την προσφορά και την αλληλεγγύη η δρ. Καστάνο, χειρούργος παιδοοδοντίατρος από την πόλη της Αραδίππου, ταξίδεψε με την ομάδα “Κοινωνικής οδοντιατρικής SOS” που απαρτίζεται από 11 ιατρούς από όλη την Ευρώπη, στην Τανζανία.

Σκοπός τους, όπως ανέφεραν, είναι να αλλάξουν τον κόσμο και να σκορπίσουν χαμόγελα σε περιοχές όπου είναι περιορισμένη η πρόσβαση στην οδοντιατρική περίθαλψη.

Η «Κοινωνική Οδοντιατρική SOS», είναι μια ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική οργάνωση που δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017, από μια ομάδα φοιτητών οδοντιατρικής από Πανεπιστήμιο της Ισπανίας με την επιθυμία να αλλάξουν τον κόσμο.

Εξήγησε στα παιδιά ότι είχαν καταφέρει μέσα σε 15 μέρες να περιθάλψουν περισσότερους από 4.000 ασθενείς.

Συνέχισε λέγοντας τους πόσο λυπημένη και στεναχωρημένη ένοιωσε βλέποντας τις συνθήκες που ζούσαν τα παιδιά σ αυτές τις φτωχές περιοχές του πλανήτη όπου δεν έχουν πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό και ηλεκτρισμό, αλλά και πολύ ευτυχισμένη γιατί της δόθηκε η ευκαιρία με τις γνώσεις της να βοηθήσει παιδιά που πραγματικά την είχαν ανάγκη.

Μέσα από εικόνες και εμπειρίες η δρ. Καστάνο έδωσε στα παιδια να αντιληφθούν το νόημα της προσφοράς και της αγάπης για ολο τον κόσμο, ανεξαιρέτως χρώματος, θρησκείας & πολιτισμού.

Τα παιδιά δεν γνώρισαν μία οδοντίατρο. Τα παιδιά γνώρισαν μια ηρωίδα.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο βουλευτής Λάρνακας κ. Πρόδρομος Αλαμπρίτης και η Πρόεδρος Επιτροπής Πολιτισμού κ. Μαρία Πάτσαλου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More