Δημοτική Βιβλιοθήκη Αραδίππου

Δημοτική Βιβλιοθήκη Αραδίππου: Το μεγάλο κεφάλαιο του εκφοβισμού και η συζήτηση με την ψυχολόγο Πετρούλα Χατζηφώτη

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το περασμένο Σάββατο (21/01)

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων που διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αραδίππου, στις 10:30 το πρωί του περασμένου Σαββάτου (21/01) πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συζήτηση με θέμα τον εκφοβισμό (bullying), τι είναι και ποιοι είναι οι τρόποι να το αντιμετωπίσουμε.
Καλεσμένη στην ενημερωτική εκδήλωση ήταν η κλινική ψυχολόγος, με εξειδίκευση στην Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία, Πετρούλα Χατζηφώτη.

Το μεγάλο κεφάλαιο του «Σχολικού Εκφοβισμού» άνοιξε με ένα απόσπασμα από το βιβλίο της συγγραφέας Τζένης Τασάκου, με τίτλο «Το ημερολόγιο ενός κακού». Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε ανάλυση των συμπεριφορών των ηρώων της ιστορίας από τη ψυχολόγο, η οποία βοήθησε τα παιδιά να κατανοήσουν και να αντιληφθούν το προφίλ του θύτη, του θύματος αλλά και του παρατηρητή.

Η κα Χατζηφώτη καθοδήγησε τα παιδιά όσον αφορά το πως να αντιλαμβάνονται τη διαφορά του bullying, από το πείραγμα, ενώ ξεκαθάρισε σε αυτά ότι πρέπει να μιλούν και να αντιδρούν σε κάθε περιστατικό σχολικού εκφοβισμού που εκτυλίσσεται μπροστά τους. Μάλιστα, παρακίνησε τα παιδιά να μην ντρέπονται, να μη φοβούνται να μιλήσουν αλλά κυρίως να μην επιρρίπτουν ευθύνες στον εαυτό τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση χαιρέτησε ο Αντιδήμαρχος κ. Χριστόδουλος Πάρτου που παρά το γεμάτο πρόγραμμά του, μας αφιέρωσε λίγο από το χρόνο του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More