«ΒιΒλΙοΠαΡαΜυΘοΔιΑβΑσΜαΤα»: Η όμορφη πρωτοβουλία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αραδίππου

Κάθε Σάββατο το θέμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αραδίππου είναι τα παιδιά

Μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία πραγματοποιεί εδώ και μερικά χρόνια η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αραδίππου, η οποία έχει ως επίκεντρο τα παιδιά μικρής ηλικίας.

Συγκεκριμένα, τα τελευταία επτά χρόνια η Δημοτική Βιβλιοθήκη της περιοχής διοργανώνει τα λεγόμενα «ΒιΒλΙοΠαΡαΜυΘοΔιΑβΑσΜαΤα», μία δράση η οποία αποσκοπεί στο να προσελκύσει τα παιδιά να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το βιβλίο.

Η ε λόγω δράση καταγράφει τεράστια επιτυχία, ενώ ο στόχος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αραδίππου να φέρει τα παιδιά ηλικίας 4-9 χρόνων πιο κοντά στα βιβλία επιτυγχάνεται, δίνοντας στους μικρούς μας φίλους ευχάριστα και δελεαστικά ερεθίσματα, ούτως ώστε να αισθανθούν τη βιβλιοθήκη ένα μέρος οικείο προς αυτά.

Τα ΒιΒλΙοΠαΡαΜυΘοΔιΑβΑσΜαΤα αφορούν σε ένα πρόγραμμα δράσης, επιμόρφωσης και ψυχαγωγίας, το οποίο έχει πλέον καθιερωθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Αραδίππου.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης συμπεριλαμβάνονται η ανάγνωση παραμυθιού στα παιδιά, με στόχο τη φιλαναγνωσία, αλλά και τη ψυχαγωγία τους.

Την ανάγνωση κάνει η βιβλιοθηκονόμος, με τα παιδιά να συμμετέχουν κι αυτά, εκφράζοντας τα συναισθήματα τους, όπως για παράδειγμα τι τους ενθουσίασε από την ιστορία και τι όχι ή το κατά πόσο προτιμούσαν να είχε αλλιώτικη κατάληξη το παραμύθι, το δίδαγμα που τους άφησε η ιστορία και άλλα πολλά. Τον υπόλοιπό χρόνο τα παιδιά, με την επίβλεψη της βιβλιοθηκονόμου, φτιάχνουν διάφορες κατασκευές και ζωγραφιές.

Στο πλαίσιο της επιμόρφωσης των παιδιών, η Δημοτική Βιβλιοθήκη φιλοξενεί άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, ώστε τα παιδιά να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με συγγραφείς, ηθοποιούς, παιδοψυχολόγους, οδοντίατρους, καραγκιοζοπαίχτες και άτομα προερχόμενα από διάφορους άλλους σχετικούς κλάδους.

Κάθε Σάββατο λοιπόν, από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι το θέμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Αραδίππου είναι τα παιδιά!

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ.: 24333605 (Ρέα, Βιβλιοθηκονόμος).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More