αγορά παιδικών καθισμάτων

Έγκριση του Σχεδίου Επιχορήγησης για την αγορά παιδικών καθισμάτων και συστημάτων συγκράτησης παιδιών ηλικίας 3-6 ετών

Εγκρίθηκε σήμερα, από το Υπουργικό Συμβούλιο, πρόταση του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων που αφορά στο «Σχέδιο Επιχορήγησης για την αγορά παιδικών καθισμάτων και συστημάτων συγκράτησης παιδιών ηλικίας 3-6 ετών» με προϋπολογισμό €150.000.

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, έχοντας ως μέλημα την προστασία των μικρών παιδιών ηλικίας 3-6 χρονών, προώθησε Σχέδιο για επιχορήγηση αγοράς παιδικών καθισμάτων και συστημάτων συγκράτησης, στόχος του οποίου είναι να υποβοηθήσει και να στηρίξει τη μεταφορά ομάδας μικρών παιδιών ηλικίας κάτω των 6 ετών που γίνεται για σκοπούς πολιτιστικών, εκπαιδευτικών, κοινωνικών, αθλητικών ή άλλων δραστηριοτήτων, με τη μέγιστη ασφάλεια. Η υιοθέτηση του Σχεδίου έχει και τη σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας.

Για τον σκοπό αυτό, θα διατεθεί ποσό ύψους €150,000 από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, χωρίς να απαιτηθεί η διάθεση πρόσθετων πιστώσεων. Δικαιούχοι, όπως αναφέρεται στο Σχέδιο, είναι όλοι οι κάτοχοι Άδειας Οδικού Μεταφορέα Επιβατικών Μεταφορών με ισχύουσες άδειες «Ε», οι οποίοι εκτελούν έκτακτες γραμμές για μεταφορά παιδιών 3-6 χρονών σε σχολικές εκδρομές ή άλλες οργανωμένες δραστηριότητες, νοουμένου ότι πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια.

Προϋπολογισμός ύψους €50,000 θα διατεθεί για παιδικά καθίσματα τα οποία εφαρμόζονται σε λεωφορεία με καθίσματα που φέρουν ζώνες ασφαλείας σε 3 σημεία, με επιχορήγηση €35 ανά κάθισμα ή €70 ανά σύστημα συγκράτησης. Προϋπολογισμός ύψους €100,000 θα διατεθεί για συστήματα συγκράτησης παιδιών τα οποία εφαρμόζονται σε λεωφορεία με καθίσματα που φέρουν ζώνες ασφαλείας σε 2 σημεία, με επιχορήγηση ύψους €70 ανά σύστημα συγκράτησης.

Η ημερομηνία έναρξης του Σχεδίου, καθώς και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, θα ανακοινωθούν σύντομα από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More