Δήμος Αραδίππου

Δήμος Αραδίππου: Τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, αυτά που ολοκληρώθηκαν και τα επόμενα βήματα

Σε τροχιά υλοποίησης σημαντικών έργων που θα αλλάξουν την όψη της περιοχής και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των δημοτών βρίσκεται ο Δήμος Αραδίππου.

Σε επικοινωνία μας με τον Δήμαρχο της περιοχής, Ευάγγελο Ευαγγελίδη, ενημερωθήκαμε για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο, μερικά εκ των οποίων πλησιάζουν στην ολοκλήρωση τους.

Ένα από τα έργα που «ξεχώρισε» ο Δήμαρχος Αραδίππου αφορά στην ανέγερση Φωτοβολταϊκού Πάρκου Ισχύος 2.96MW ιδιοκτησίας του Δήμου, με εκτιμώμενο κόστος κατασκευής τα €3.300.000,00 συν ΦΠΑ. Οι εργασίες για κατασκευή του πάρκου αναμένεται να ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2023.

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για δύο λόγους: θα δώσει ένα ικανοποιητικό εισόδημα στον Δήμο, αλλά την ίδια ώρα θα συμβάλει στο να γίνουν βήματα προς την πράσινη πόλη, τα οποία πρέπει όλοι οι Δήμοι και η κοινωνία να κάνει εάν θέλουμε να σώσουμε τον πλανήτη», εξήγησε.

Να σημειώσουμε ότι αναμένεται η κατασκευή και δεύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου ιδιοκτησίας του Δήμου Αραδίππου, το οποίο θα είναι ισχύος 3.00MW. Όσον αφορά την ανέγερση του δεύτερου πάρκου, αναμένεται η εκμίσθωση, η ολοκλήρωση των εγγράφων διαγωνισμού και η έκδοση της πολεοδομικής άδειας.
Ιδιαίτερα σημαντικά θεωρούνται και τα αντιπλημμυρικά φράγματα που κατασκευάζονται στον Δήμο Αραδίππου, με τις εργασίες να αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2024.

Το έργο «Αντιπλημμυρικά Φράγματα Αραδίππου» προβλέπει την κατασκευή δύο φραγμάτων επί των χειμάρρων Καμμίτση και Αρχάγγελου, οι οποίοι αποτελούν τους δύο κύριους συμβάλλοντες του ποταμού Αραδίππου.

Τα φράγματα, τα οποία θα είναι χωρητικότητας 1,100,000 m3 και 330,000 m3 αναμένεται να συγκρατούν τις πλημμυρικές ροές των κάτω περιοχών, ενώ την ίδια στιγμή προβλέπεται ότι θα κατακρατούν 500,000 m3 νερού το οποίο θα καλύπτει μέρος των αρδευτικών αναγκών τη περιοχής αναδασμού Αραδίππου.

Το συνολικό κόστος κατασκευής των αντιπλημμυρικών φραγμάτων ανέρχεται στα €8.900.000,00 συν ΦΠΑ.

Ο Δήμος Αραδίππου δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην κατασκευή πάρκων, με στόχο να δημιουργήσει πράσινους χώρους εντός των δημοτικών του ορίων, οι οποίοι θα είναι ανοικτοί στο κοινό για αξιοποίηση.

Ιδιαίτερα μετά την πανδημία του κορωνοϊού, τα πάρκα αναδείχθηκαν ως η νούμερο ένα επιλογή των πολιτών για ξεκούραση και χαλάρωση.

«Ο κόσμος θέλει να ξεφύγει από την καθημερινότητα του, και το συγκεκριμένο πάρκο το οποίο καλύπτει μεγάλη έκταση θα δώσει διέξοδο στους δημότες για να γυμνάζονται, να αθλούνται, να περνούν ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά, αλλά και την οικογένεια τους», υπογράμμισε ο κ. Ευαγγελίδης.

Ο Δήμος λοιπόν, αφουγκραζόμενος την ανάγκη που υπάρχει για ύπαρξη τέτοιων χώρων έβαλε μπρος τις μηχανές για την κατασκευή του Δημοτικού Πάρκου Κοφιναρκών. Όσον αφορά την ανέγερση του έχει ήδη γίνει κατάθεση για την έκδοση πολεοδομικής άδειας, ενώ το εκτιμώμενο κόστος κατασκευής του ανέρχεται στα €3.500.000,00 συν ΦΠΑ.

Την ίδια ώρα, ο Δήμος Αραδίππου ετοιμάζεται για την ανέγερση Πάρκου Ευρωπαϊκής Ιστορίας, οι εργασίες για την κατασκευή του οποίου αναμένεται να ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2023. Το εκτιμώμενο κόστος για την κατασκεύη του ανέρχεται στα €350.000,00 συν ΦΠΑ, ενώ μέρος των εξόδων θα καλύψει το Υπουργείο Παιδείας.

«Είναι ένα Πάρκο που θα έχει την ιστορία όλης της Ευρώπης, θα υπάρχει ένα μικρό αμφιθέατρο, όπου οι μαθητές των Δημοτικών και των Γυμνασίων θα εκπαιδεύονται εκεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας», εξήγησε ο Δήμαρχος Αραδίππου.

Εξάλλου έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εργασίες για κατασκευή Δημοτικού του Πάρκου, «Πάρκο Λάζος», στην οδό Κλήμης στην Βιομηχανική Ζώνη του Δήμου Αραδίππου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κοντά στην ολοκλήρωση τους βρίσκονται και οι εργασίες για κατασκευή δύο γηπέδων (Αντισφαίρισης) Κοινωνικού Αθλητισμού στο χώρο του Αθλητικού Κέντρου του Ομίλου Αντισφαίρισης Αραδίππου, ενώ ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για συντήρηση σε διατηρητέα οικοδομή στον Δήμο Αραδίππου.

Στο στάδιο του σχεδιασμού βρίσκεται και η αναπαλαίωση της κατοικίας Στεφανή στην οδό Θερμοπυλών, ενώ έχει γίνει κατάθεση για έκδοση Πολεοδομικής Άδειας σχετικά με την αναπαλαίωση τριών κατοικιών στην οδό Θερμοπυλών.

Προστίθεται ότι, τον Οκτώβριο του 2023 αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες για την ανάπλαση του οδικού δικτύου και της Πλατείας του Αποστόλου Λουκά, και τον Μάιο του 2023 θα αποπερατωθεί η συντήρηση και οι βελτιώσεις στο Λαογραφικό Μουσείο Κώστας Καϊμακλιώτης.

Στα σκαριά βρίσκεται και η αξιοποίηση του Παλαιού Σινεμά στην Πλατεία Αποστόλου Λουκά, με τον Δήμο Αραδίππου να μελετά διάφορους τρόπους για ανάδειξη του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More