Εξετάσεις

Εξετάσεις Πιστοποίησης της Ελληνομάθειας για το έτος 2023

Η Υπηρεσία Εξετάσεων της Διεύθυνσης Ανώτερης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) ενημερώνει το κοινό ότι ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου συνυπέγραψε με την Ελληνίδα ομόλογό του κ. Νίκη Κεραμέως, Μνημόνιο Συναντίληψης στον Τομέα της Ελληνομάθειας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Κατά συνέπεια, οι Εξετάσεις Πιστοποίησης της  Γνώσης της Ελληνικής Γλώσσας σε διάφορα επίπεδα που διεξάγονταν από την Υπηρεσία Εξετάσεων και τα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης του ΥΠΑΝ καταργούνται και αντικαθίστανται από τις «Εξετάσεις Πιστοποίησης Ελληνομάθειας» που διεξάγονται από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας της Ελληνικής Δημοκρατίας (ΚΕΓ) κατά τον μήνα Μάιο κάθε έτους. Η Υπηρεσία Εξετάσεων έχει λάβει εντολή να διοργανώσει, για την Κύπρο, σε συνεργασία με το ΚΕΓ τις πιο πάνω «Εξετάσεις Πιστοποίησης Ελληνομάθειας» από το 2023 και εξής.

Οι ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των Γραπτών Εξετάσεων για την Πιστοποίηση Ελληνομάθειας για το 2023 είναι οι ακόλουθες:

Επίπεδα   Ημερομηνία
 

Α1 (για παιδιά 8-12 ετών)

 

Στοιχειώδης Γνώση

Τρίτη 23 Μαΐου 2023 (πρωί)
 

Α1 (για εφήβους και ενηλίκους)

 

Στοιχειώδης Γνώση

Τρίτη 23 Μαΐου 2023 (πρωί)
Α2  

 

Βασική Γνώση

 

Τρίτη 23 Μαΐου 2023 (μεσημέρι)

Β1  

 

Μέτρια Γνώση

 

Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 (πρωί)

Β2  

 

Καλή Γνώση

 

Τετάρτη 24 Μαΐου 2023 (πρωί)

Γ1  

 

Πολύ Καλή Γνώση

 

Τετάρτη 24 Μαΐου 2023 (απόγευμα)

Γ2  

 

Άριστη Γνώση

 

Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 (απόγευμα)

Οι ενδιαφερόμενοι/ες προτρέπονται να ενημερωθούν για το περιεχόμενο, την εξεταστέα ύλη, τον τρόπο εξέτασης κ.ά  από την ιστοσελίδα του ΚΕΓ: https://www.greek-language.gr/certification/node/2.html.

Η Υπηρεσία Εξετάσεων θα ανακοινώσει όλες τις υπόλοιπες πληροφορίες που αφορούν στις πιο πάνω εξετάσεις (διαδικασία υποβολής αιτήσεων και καταβολής τελών, ημερομηνίες προφορικής εξέτασης, εξεταστικά κέντρα, ακριβείς ώρες εξετάσεων κ.ά) μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2023.           

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More