Δημοτική Βιβλιοθήκη

Αραδίππου: Γέμισε παιδικές φωνές η Δημοτική Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο εκπαιδευτικής δράσης

Το θέμα της εκπαιδευτικής δράσης ήταν «Πώς από ένα παιχνίδι στο αυτοκίνητο, γεννήθηκε ένα παραμύθι; Ένα παραμύθι γεμάτο συναισθήματα…»

Με παιδικές φωνές και χαμόγελα γέμισε η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Αραδίππου «Γιώργος Κωνσταντινίδης» στις 22/10/2022, στο πλαίσιο εκπαιδευτής δράσης που πραγματοποιήθηκε στον χώρο με επίκεντρο τους μικρούς μας φίλους.

Η Μεταπτυχιούχος Φιλόλογος, Συγγραφέας και Συντονίστρια – Εμψυχώτρια στο Εργαστήρι Παραμυθιού, Σύλβια Α. Λουκά, βρέθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Αραδίππου με στόχο να μάθει στα παιδιά πως να εκφράζονται δημιουργικά και πως να λειτουργούν ομαδικά μέσα από ένα υπέροχο θεατρικό παιχνίδι.

Πίσω από το θέμα της εκπαιδευτικής δράσης που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Αραδίππου βρίσκεται ένα παραμύθι, το οποίο «γεννήθηκε» από ένα παιχνίδι που παίζει η συγγραφέας στο αυτοκίνητο με τα παιδιά της. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το πρώτο παραμύθι που έγραψε η κυρία Λουκά, το οποίο κυκλοφορεί υπό τον τίτλο «Που πήγαν τα σύννεφα, μαμά;».

Μια εκπαιδευτική δράση γεμάτη χρώματα

Τι γίνεται όταν στον ουρανό δεν έχει σύννεφα; Που να πήγαν άραγε; Είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που εγέρθηκαν για το συγκεκριμένο παραμύθι, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης. Ένα παραμύθι γεμάτο συναισθήματα και χρώματα, μυρωδιές και εικόνες από θάλασσα, σύννεφα, γη και ουρανό. Ένα παραμύθι που μιλάει για την αξία της οικογένειας αλλά και για τη χαρά της προσφοράς.

Μέσα από την αφήγηση λοιπόν, αλλά και τη βιωματική δράση στην οποία συμμετείχαν τα παιδιά, η συγγραφέας τα κατεύθυνε να δουν με τα μάτια της φαντασίας τους και να φτιάξουν τις δικές τους, μοναδικές εικόνες. Τα παιδιά από πλευράς τους βιώσαν μια μοναδική εμπειρία και συμμετείχαν στην εκπαιδευτική δράση με ιδιαίτερη χαρά.

Να σημειώσουμε ότι με την ολοκλήρωση της εν λόγω δράσης, η συγγραφέας παρέμεινε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Αραδίππου όπου και υπέγραψε αντίτυπα των βιβλίων της, ενώ δεν παρέλειψε να φωτογραφηθεί με τα παιδιά.

Η εκπαιδευτική δράση πραγματοποιήθηκε στην παρουσία της Προέδρου της Επιτροπής Πολιτισμού και Εκδόσεων της Αραδίππου, Μαρία Πάτσαλου, με τον Δήμο να εκφράζει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του προς την κυρία Πάτσαλου που βρέθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη για την πολύ όμορφη αυτή πρωτοβουλία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More