Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ο Δήμος Αραδίππου προγραμματίζει ημερίδα για την Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ο Δήμος Αραδίππου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβαλλοντικής Υγείας, διοργανώνει την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022, Ημερίδα με θέμα «Η Ενεργειακή Μετάβαση και ο ρόλος της στην ενίσχυση των Περιβαλλοντικών Συστημάτων Υγείας για την υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης».

Την Ημερίδα θα ανοίξει ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Γιάννης Καρούσος, με παρουσίαση με τίτλο «Ηλεκτροκίνηση, FitFor 55 και Βιώσιμη Κινητικότητα», ενώ θα ακολουθήσει παρουσίαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, κ. Κώστα Καδή με τίτλο «Βιώσιμη Ενέργεια και Περιβάλλον».

Ένας από τους βασικούς στόχους της ημερίδας, είναι να παρουσιαστεί και στην Κύπρο το πρώτο ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής, αποθήκευσης και ανεφοδιασμού υδρογονοκίνητων οχημάτων που έγινε στην Ελλάδα με την πρωτοποριακή τεχνολογία συμπίεσης υδρογόνου, η οποία αποτελεί τεχνογνωσία της CYRUS AE, εταιρείας spin-off του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) «Δημόκριτος» ιδρύθηκε το 1961 ως Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ». Σήμερα, αποτελεί το μεγαλύτερο διεπιστημονικό Ερευνητικό Κέντρο της Ελλάδας με περίπου 190 Ερευνητές και Ειδικούς Λειτουργικούς Επιστήμονες και περισσότερα από 500 άτομα ερευνητικό προσωπικό που απασχολείται σε έργα χρηματοδοτούμενα από κρατικά κονδύλια, την Ευρωπαϊκή Ένωση, Διεθνείς Οργανισμούς και τη Βιομηχανία.

Ανάμεσα στους διακεκριμένους ομιλητές της Ημερίδας, είναι ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, κ. Μάριος Παναγίδης, ο Δρ. Γεώργιος Καραγιώργης (Μηχανολόγος Μηχανικός, Frederick University, Founder and Technical Director, CYRUS SA) και ο Δρ. Θεόδωρος Ζαχαριάδης από το Ινστιτούτο Κύπρου.

Η Ημερίδα θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα φιλοξενηθεί στο Skala Venue στον 16ο όροφο του Radisson Blu στην Λάρνακα.

Η Ημερίδα θα είναι σε απευθείας μετάδοση και μέσω διαδικτύου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More