Αστικές Συγκοινωνίες

Οι Αστικές Συγκοινωνίες συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας του Δήμου Αραδίππου

Δράση με τις Αστικές Συγκοινωνίες πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το πρωί με την συμβολή του ιδρύματος «Δικαίωμα Ελπίδας για Άτομα με Αναπηρίες» που εδράζει στην Λάρνακα. Με στόχο την ανάδειξη του αστικού λεωφορείου ως ένα σύγχρονο και ασφαλές μέσο μετακίνησης, ένα λεωφορείο του στόλου παρέλαβε τον Ραφαήλ, τον Μάρκο, την Παναγιώτα και τον Πέτρο, περιηγήθηκαν στην πόλη, και έφτασαν πρώτα στην Δημοτική Βιβλιοθήκη «Γιάγκος Κωνσταντινίδης». Εκεί, μαζί με την λειτουργό Ρέα Κουμπαρή, τα παιδιά συμμετείχαν σε αναγνώσεις και ζωγραφική, ενώ η βόλτα τους κατέληξε στον χώρο του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής στον Δήμο Αραδίππου, όπου δοκίμασαν την πίστα ποδηλάτου.

Η δράση είχε ως στόχο την ανάδειξη της ανάγκης συμπερίληψης σε όλες τις κοινωνικές ομάδες σε σχέση με την βιώσιμη κινητικότητα και τους σκοπούς της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Ο Εμπορικός Διευθυντής των Αστικών Συγκοινωνιών Λευκωσίας και Λάρνακας, κ. Αλέξανδρος Καμπέρος δήλωσε ότι: «Χαιρόμαστε που συμμετέχουμε στο πρόγραμμα που παρουσιάστηκε για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας του Δήμου Αραδίππου», και πρόσθεσε: «αυτές οι δράσεις ελπίζουμε να διαδοθούν σε όλους τους Δήμους της Κύπρου και να δώσουν το μήνυμα για τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης για την καλύτερη εξέλιξή της κοινωνίας και του περιβάλλοντος, καθώς το συμβατικό αυτοκίνητο δεν αποτελεί πλέον βιώσιμο μέσο μετακίνησης».

Ευχαριστίες προς το Υπουργείο Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων, στην Αστυνομία Κύπρου, στην NextBike για τα ποδήλατα, στις Αστικές συγκοινωνίες και φυσικά σε όλο το προσωπικό του Δήμου που συμβάλλει τα μέγιστα.

Ο Δήμος Αραδίππου, στα πλαίσια του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, λαμβάνει μέρος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με ένα πλήρες πρόγραμμα δράσεων. Μπορείτε να ενημερωθείτε στο www.e-aradippou.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More