πρόεδρος

Ο Ματθαίος Αλαμπρίτης νέος πρόεδρος του ΔΣ των Δημοτικών Γραμματέων

Αλλαγές στα πρόσωπα του Διοικητικού Συμβουλίου των Δημοτικών Γραμματέων σημειώθηκαν μέσα στις προηγούμενες ημέρες, με τον Δημοτικό Γραμματέα της Αραδίππου, Δρ Ματθαίο Αλαμπρίτη να εκλέγεται Πρόεδρος του. Αντιπρόεδρος ανέλαβε ο Χρίστος Ευσταθιάδης (Δημοτικός Γραμματέας του Δήμου Λεμεσού), Γραμματέας ο Κώστας Αναστασιάδης (Δημοτικός Γραμματέας του Δήμου Γεροσκήπου) και Ταμίας ο Ανδρέας Λουκά (Δημοτικός Γραμματέας Δήμου Λάρνακας).

Μέλη του Συμβουλίου είναι: η Ειρήνη Κοκότη (Δημοτική Γραμματέας Κερύνειας), ο Γιώργος Χριστοδούλου (Δημοτικός Γραμματέας Στροβόλου), η Ζαννέττα Τσακρή (Δημοτική Γραμματέας του Δήμου Γερίου) και η Γαβριέλα Πολυκάρπου (Δημοτική Γραμματέας του Δήμου Δερύνειας).

Με την κατάρτιση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου τέθηκαν νέοι στόχοι, οι οποίοι είναι εστιασμένοι σε τρεις βασικούς άξονες και πολλά παρακλάδια. Για το όραμα και τους στόχους του Συμβουλίου μίλησε αναλυτικότερα ο Πρόεδρος του σε δηλώσεις του στην Αυτοδιοίκηση.

Μια από τις προτεραιότητες που έθεσε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αφορά τα ζητήματα που άπτονται της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μάλιστα, το Συμβούλιο, έχει ήδη αποφασίσει τη μελέτη και καταγραφή αδυναμιών αλλά και εισηγήσεων που θα μεταφερθούν προς το Υπουργείο Εσωτερικών σε σχέση με τα νομοσχέδια (και όχι μόνο). Στόχος της όλης προσπάθειας είναι η εύρυθμη λειτουργία των Δήμων μετά το 2024 και ο Σύνδεσμος Δημοτικών Γραμματέων, ως ο κατεξοχήν σύνδεσμος ανώτερων τεχνοκρατών στην τοπική αυτοδιοίκηση στην Κύπρο, έχει ρόλο και λόγο τον οποίο πρέπει να επιτελέσει για την επιτυχία της μεταρρύθμισης.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, σύμφωνα πάντα και με τα όσα δήλωσε ο κ. Αλαμπρίτης, δεν θα μείνει μόνο στις εισηγήσεις, αλλά θα σηκώσει μανίκια και θα λάβει δράση κρατώντας, μεταξύ άλλων και στενές επαφές με το Υπουργείο Εσωτερικών για καλύτερη συνεννόηση και διαχείριση του όλου ζητήματος.

Ενδυνάμωση Δήμων

Ο δεύτερος άξονας που έθεσε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αφορά στην προσπάθεια ενδυνάμωσης των Δήμων, μέσω της επαγγελματικής εμπειρίας που έχουν παλιοί Δημοτικοί Γραμματείς αλλά και μέσω του ίδιου του Συνδέσμου. Προς αυτήν την κατεύθυνση αναμένεται να γίνει καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ο δήμοι, με στόχο την επίλυση τους αλλά και τη δημιουργία καναλιού επικοινωνίας μεταξύ των νέων οντοτήτων που θα δημιουργηθούν με την εφαρμογή της μεταρρύθμισης.

Ο τρίτος άξονας των δράσεων του νέου Διοικητικού Συμβουλίου αφορά σε υπηρεσιακά θέματα που προκύπτουν μέσα από την εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων, κανονισμών και νόμων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δοθεί και στους κατεχόμενους δήμους.

«Ακόμα ένα θέμα το οποίο θα μας απασχολήσει είναι οι κατεχόμενοι Δήμοι, θα εντείνουμε την προσπάθεια για την υπογραφή παγκύπριας συλλογικής σύμβασης κάτι που εκκρεμεί εδώ και χρόνια. Έχουμε αρκετά ανοιχτά ζητήματα, υπάρχουν αρκετά πράγματα που πρέπει να διευθετηθούν», σημείωσε ο κ. Αλαμπρίτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αλλαγές στο Διοικητικό Συμβούλιο των Δημοτικών Γραμματέων ήρθαν σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και αναμένεται να παράξει ουσιαστικό και σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More