Χοροεσπερίδα Κελλιών

Ανεπανάληπτη επιτυχία η φετινή χοροεσπερίδα Κελλιών

Του Άκη Κυριάκου

Ανεπανάληπτη επιτυχία σημείωσε η ετήσια χοροεσπερίδα που διοργάνωσε το Κοινοτικό Συμβούλιο Κελλιών και το αθλητικό σωματείο ΑΕΚ Κελλιών, τόσο σε ότι αφορά το πρόγραμμα αλλά και όσο αφορά την προσέλευση κόσμου, που ξεπέρασε τις προβλέψεις και των ίδιων των διοργανωτών. Η παρουσία 1300 και πλέον προσώπων στην εκδήλωση, ήταν κάτι που εντυπωσίασε αφού άλλα πιο μεγάλα σωματεία δεν μπορούν να διοργανώσουν τέτοιες εκδηλώσεις. Μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ο κόσμος διασκέδασε και πέρασε πολύ όμορφες στιγμές.

Ο κοινοτάρχης Κελλιών Πανίκος Τυρίμος καλωσορίζοντας τους επισήμους και τον κόσμο, τους ευχαρίστησε για την αγάπη και την στήριξη τους για την επιτυχία της εκδήλωσης που έχει πλέον καταστεί θεσμός, αφού πολλοί φίλοι της κοινότητας έρχονται από άλλες περιοχές και κυρίως την Λάρνακα. ‘’ Τα Κελλιά είναι ένα ζωντανό κύτταρο, ένα μελίσσι, αφού όλοι οι κάτοικοι του είναι παρόντες σε κάθε προσπάθεια που αποσκοπεί στην πρόοδο και την ευημερία της κοινότητας, σε μια άνετη προσωρινότητα’’, τόνισε ο κ.Τυρίμος για να συνεχίσει: ‘’ Αυτή η αγάπη και αλληλεγγύη είναι που κρατεί ζωντανή την μικρή προσφυγική μας κοινότητα, που προοδεύει κια δημιουργεί, πιστεύοντας πως θα έλθει η ώρα της επιστροφής στις πατρογονικές μας εστίες, σε μια Κύπρο ελεύθερη και επανενωμένη, χωρίς ξένους στρατούς.’’

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ Κελλιών Πανίκος Θεράπου αναφέρθηκε στην χρονιά που πέρασε λέγοντας πως αγωνιστικά μπορεί να μην ήλθε κάποιο τρόπαιο, όμως, η ομάδα κέρδισε το βραβείο ήθους στο αγροτικό πρωτάθλημα που συμμετέχει, και αυτό είναι κάτι πιο ωραίο και σημαντικό από την κατάκτηση οποιουδήποτε τίτλου. Αφού ευχαρίστησε τον κοινοτάρχη και τους συνεργάτες του για τη συνεχή στήριξη, ο Π.Θεράπου ανέφερε πως όλα αυτά τα χρόνια η ΑΕΚ Κελλιών κρατεί ενωμένους τους εκτοπισμένους κατοίκους της κοινότητας και ειδικά τους νέους, που αποτελούν το μέλλον της πατρίδας μας.

Την εκδήλωση προσφώνησε και ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος, εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρο, υπό την αιγίδα του οποίου τελούσε η εκδήλωση. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουίου κ. Θεοδόσης Τσιόλας, τονίζοντας πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να είναι κοντά στην κοινότητα των Κελλιών, ενώ παρέδωσε και χρηματική εισφορά του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Τιμητικές Διακρίσεις

Μεγάλη συγκίνηση αλλά και θετική εντύπωση προκάλεσε η απόφαση της μικρής προσφυγικής κοινότητας των Κελλιών, να τιμήσει γιατρούς και νοσηλευτές του Νοσοκομείου Αναφοράς, του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, και στα πρόσωπα τους όλους τους γιατρούς και νοσηλευτές των Νοσοκομείων της Κύπρου για την προσφορά τους στους συνανθρώπους μας στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. ‘’ Δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας προς τους ανθρώπους που για νύκτες ολόκληρες ήταν στο προσκεφάλι χιλιάδων ασθενών από τον κορονοϊό, μακριά από τις δικές τους οικογένειες’’, τόνισε ο κοινοτάρχης Κελλιών Πανίκος Τυρίμος, βραβεύοντας τους γιατρούς Αμαλία Χατζηγιάννη και Γιώργο Ορθοδόξου και τους προϊστάμενους νοσηλευτικούς λειτουργούς Γιαννάκη Νικολάου, Θωμά Λοίζου και Χάρη Ιωάννου.

Οι διοργαντές της εκδήλωσης τίμησαν μεταθανάτια τον πρώην κοινοτάρχη Κελλιών Ανδρέα Κκεσέ, ενώ οι κοινοτικοί σύμβουλοι τίμησαν τον κοινοτάρχη Πανίκο Τυρίμο για το μεγάλο έργο που επιτελεί και τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλει για το καλό και την πρόοδο της κοινότητας.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ξεκίνησε με το χορευτικό συγκρότημα ‘’‘Βούρκα- Μένοικο’’ και ακολούθως την ορχήστρα του Μιχάλη Χατζημιχαήλ και την Άντρη Καραντώνη. Η μεγάλη έκπληξη πάντως που επιφύλαξαν οι διοργανωτές ήταν η παρουσία του γνωστού Ελλαδίτη λαϊκού τραγουδιστή Στέλιου Διονυσίου, που σπόρπισε ενθουσσιασμό και μεγάλο κέφι με τα τραγούδια του, την ίδια ώρα που ο ουρανός των Κελλιών φωτίστηκε από τα βεγγαλικά. Η ιγκόγνιτο παρουσία του Στέλιου Διονυσίου έγινε κατορθωτή μετά από ενέργειες των Κωνσταντίνου Κυπρή και Σαβίνου Λοφίτη, που κάλυψαν και το οικονομικό κόστος.

Στην χοροεσπερίδα των Κελλιών που σημείωσε για άλλη μια χρονιά μεγάλη επιτυχία, έγιναν αρκετές εισφορές από γνωστούς και φίλους της κοινότητας, ενώ όπως πάντα το φαγητό και τα ποτά ήταν δωρεάν για όλο τον κόσμο. Παρέστησαν πέραν από τον Επίσκοπο Μεσαορίας, ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, ο Υπουργός Μεταφορών κ.Καρούσος, ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, πρώην Υπουργοί, βουλευτές και πρώην βουλευτές, ο Δήμαρχος Αραδίππου Βαγγάλης Ευαγγελίδης( στον Δήμο του οποίου θα ανήκουν τα Κελλιά με τις αλλαγές που θα γίνουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με την συνένωση Δήμων), οι πρόεδροι της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας και της Δημόσιας Υπηρεσίας, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς, της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας, ο πρόεδρος και μέλη του Συνδέσμου Διαιτητών, εκπρόσωποι σωματείων, κοινοτάρχες κ.α.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More