Ομάδας Προσωπικής Ανάπτυξης

ΥΓΕΙΑ: Δημιουργία Ομάδας Προσωπικής Ανάπτυξης και Στήριξης για Γονείς παιδιών με Αναπτυξιακές Διαταραχές

Η Επιτροπή Προστασίας των Ατόμων με Νοητική Αναπηρία σε συνεργασία με το Δήμο Αραδίππου, ανακοινώνουν την έναρξη Ομάδας Προσωπικής Ανάπτυξης και Στήριξης για Γονείς παιδιών με Αναπτυξιακές Διαταραχές.

Η διοργάνωση ομάδων αποτελεί ένα πάγιο αίτημα γονιών που εξυπηρετούνται από τη Συντονιστική Υπηρεσία Έγκαιρης Παιδικής Παρέμβασης της Επιτροπής Προστασίας των Ατόμων με Νοητική Αναπηρία.

Σε ποιους απευθύνεται: Γονείς παιδιών 2 – 8 χρονών με οποιαδήποτε δυσκολία ή διαταραχή στην ανάπτυξη: σύνδρομο (Down, Angelman, κτλ.), φάσμα αυτισμού, νοητική αναπηρία, ΔΕΠΥ, μαθησιακές δυσκολίες, κινητική αναπηρία, κτλ.

Διάρκεια: 6 συναντήσεις διάρκειας 90 λεπτών

Συναντήσεις:Τετάρτη  2/11, 09/11, 16/11, 23/11, 30/11 και 7/12/2022, ώρα 08:30 –10:00 π.μ.

Χώρος: Δημαρχείο Αραδίππου – αίθουσα διαλέξεων στο δεύτερο όροφο του Δημαρχείου

Τρόπος λειτουργίας: Η ομάδα λειτουργεί με απόλυτη εχεμύθεια, εμπιστοσύνη, σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα καθώς επίσης στην προσωπικότητα του κάθε συμμετέχοντα.

Σκοπός της ομάδας: Η δημιουργία ενός χώρου όπου οι γονείς να μπορούν να ανταλλάξουν σκέψεις, εμπειρίες, προκαταλήψεις, συναισθήματα και γνώση για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους, τον γονικό τους ρόλο, τις προσδοκίες, τα όνειρα και τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Η ομάδα στοχεύει στην ανακούφιση των γονιών, την ενδυνάμωσή τους, τη στήριξη στον πολυδιάστατο ρόλο που έχουν να επιτελέσουν, την αποτελεσματικότερη επικοινωνία εντός της οικογένειας, και την ανταλλαγή εμπειριών και συναισθημάτων με άλλους γονείς.

Συμμετοχή: Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η ομάδα δεν είναι ανοιχτή προς το κοινό και οι συμμετέχοντες πρέπει να συμπληρώσουν δήλωση συμμετοχής, και να τηρήσουν τη συμμετοχή τους σε όλες τις συναντήσεις, αρκεί να πληρούν το κριτήριο του γονιού παιδιού 2 – 10 χρονών με οποιαδήποτε δυσκολία ή διαταραχή στην ανάπτυξη. Σε περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και των δύο γονιών ενός παιδιού θα μπορέσει να συμμετάσχει ο ένας εκ των δύο, δίνοντας προτεραιότητα σε άλλους γονείς, εκτός κι αν δεν συμπληρώνεται ο απαραίτητος αριθμός συμμετεχόντων. Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων ορίζονται τα 4 άτομα και μέγιστος τα 10 άτομα.

Συντονίστρια: Πόλυ Χατζησάββα, Ψυχολόγος – Λειτουργός Έγκαιρης Παιδικής Παρέμβασης Επαρχίας Λάρνακας και Αμμοχώστου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 99540407 και 24813010 (ΣΥΕΠΠ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More