Αστυνομικός της Γειτονιάς

ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Ο Αστυνομικός της Γειτονιάς επιστρέφει!

Μετά από την πανδημία ο θεσμός του «Αστυνομικού της Γειτονιάς» επιστρέφει στον Δήμο Αραδίππου.

Συγκεκριμένα, η Αστυφύλακας Μαργαρίτα Τρύφωνος, θα βρίσκεται πλέον στις γειτονιές μας, έτοιμη να ανταποκριθεί και να βοηθήσει έμπρακτα κάθε πολίτη του Δήμου χωρίς διακρίσεις.

Με στόχο την δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας μεταξύ των Αρχών και των πολιτών, μπορείτε να καλείτε στο υπηρεσιακό τηλέφωνο της αστυφύλακα, στο 99316965 για ζητήματα που άπτονται των καθηκόντων της. Δεν είναι όμως αρμόδια για να παρεμβαίνει σε εγκληματικές ενέργειες. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο πολίτης πρέπει να επικοινωνεί απευθείας με την Άμεση Δράση

Ποια είναι τα καθήκοντά του Αστυνομικού της Γειτονιάς;

  • Περιπολεί στη γειτονιά
  • Επικοινωνεί με τους κατοίκους, τη δημοτική αρχή, τη σχολική κοινότητα, τους εμπόρους, τους τοπικούς συλλόγους, τις ενώσεις πολιτών και τους κοινωνικούς φορείς.
  • Καταγράφει τα προβλήματά μας και συνεργάζεται μαζί μας για την επίλυσή τους.
  • Συμπαρίσταται σε θύματα εγκληματικών πράξεων, συγκεντρώνει πληροφορίες και στοιχεία και ενημερώνει σχετικά την Υπηρεσία του.
  • Βοηθά συνανθρώπους μας με αναπηρία, ηλικιωμένους ή μέλη ευπαθών κοινωνικών ομάδων στη χορήγηση βεβαιώσεων, στη συμπλήρωση εντύπων ή σε άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Αστυνομίας.
  • Παρίσταται στις συγκεντρώσεις ή στις συνελεύσεις τοπικών φορέων και κατοίκων, όπου συζητούνται θέματα ασφάλειας και προστασίας των πολιτών.

Πώς τον ξεχωρίζουμε από τους άλλους αστυνομικούς;

Φορά τη στολή και το πηλήκιο του αστυνομικού και φέρει στην αριστερή μεριά του σακακιού του κονκάρδα με το λογότυπο «Αστυνομικός της Γειτονιάς». Μοιράζει την κάρτα με το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό του υπηρεσιακού κινητού του τηλεφώνου. Χρησιμοποιεί όχημα που φέρει το ίδιο σήμα καθώς και το σήμα της Αστυνομίας.

Πότε και για ποια θέματα επικοινωνούμε μαζί του;

Κάθε φορά που τον συναντάμε στη γειτονιά και όχι μόνο! Μπορούμε να τον αναζητούμε στο κινητό του τηλέφωνο κατά τις ώρες της βάρδιάς του ή στο γραφείο του στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του. Του αναφέρουμε περιστατικά ή πληροφορίες που μας ανησυχούν και του ζητάμε ενημέρωση για το ρόλο και τις δράσεις της Αστυνομίας στην περιοχή μας.

Τον ειδοποιούμε για ζητήματα παραβατικότητας, ενδοοικογενειακής ή σχολικής βίας, ναρκωτικών, επίλυσης διαφορών στη γειτονιά, καθώς και για να διευκολύνει άτομα με αναπηρία ή ηλικιωμένους σε διοικητικές διαδικασίες που αφορούν στην Αστυνομία (έκδοση ταυτοτήτων, επικυρώσεις κλπ).

Τέλος, αν κάποιος πολίτης επιθυμεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα «παρατηρητής της γειτονιάς», μπορεί να ενημερώσει την ασυφύλακα κ. Τρύφωνος στο 99316965.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More