ΣΚΕ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ: Συντήρηση και… φρεσκάρισμα!

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Αραδίππου ανέλαβε δράση!

Με πινέλα και μπογιές έβαψε τις αίθουσες του Συμβουλίου Κοινωνικής Ευημερίας (ΣΚΕ) Αραδίππου. «Είναι σημαντικό για την ομάδα μας να περνάει μαζί δημιουργικό χρόνο», δήλωσε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, κ. Νικόλας Κάρουλλας και σημείωσε ότι οι νέοι της Αραδίππου είναι πάντα πρόθυμοι να αναλάβουν δράση, ιδίως όταν ο σκοπός στοχεύει στην ευημερία των πολιτών και την ευαισθητοποίηση των νέων σε κοινωνικά ζητήματα.

Από το 2017, το Συμβουλευτικό Κέντρο Αραδίππου, αρχικά σε συνεργασία με το Ευρωπαικό Πανεπιστήμιο και  το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας, παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και ψυχολογική στήριξη προς τα παιδιά και τους γονείς τους καθώς και σε ενήλικα άτομα (χωρίς ηλικιακό όριο). Σήμερα οι υπηρεσίες προσφέρονται μόνο από τους ψυχολόγους του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και μέχρι τώρα περισσότερο από 100 άτομα έχουν πάρει υπηρεσίες, εντελώς δωρεάν. 

«Οι ψυχολόγοι που συμμετέχουν στην προσφορά υπηρεσιών συμπληρώνουν έτσι και την πρακτική τους για το μεταπτυχιακό τους στην κλινική ή στην εκπαιδευτική ψυχολογία προσφέροντας ταυτόχρονα πολύτιμες υπηρεσίες προς τους δημότες Αραδίππου, και όχι μόνο», τόνισε η ψυχολόγος, κ. Πόλυ Χατζησάββα και διευκρίνισε ότι οι σχολικοί ψυχολόγοι ασχολούνται με την εκπαιδευτική αξιολόγηση του παιδιού ή με καθοδήγηση των γονιών τους σχετικά με προβληματικές συμπεριφορές, ενώ οι κλινικοί ψυχολογοι στηρίζουν τους ενήλικες.

Οι 12 συναντήσεις που προσφέρονται συνήθως στο κάθε άτομο, γίνονται στο πρόσφατα ανακαινισμένο χώρο στον τρίτο όροφο πάνω από το ΣΚΕ νηπιαγωγείο στη Λεωφόρο Αθηνών στην Αραδίππου.

Όποιος ενδιαφέρεται να αποταθεί στο Κέντρο μπορεί να πάρει τηλέφωνο στο 24 813010 ή στο 24 524601 του Δήμου, απ’ όπου θα γίνει γραπτή παραπομπή προς τους ψυχολόγους. Συνήθως το πρώτο ραντεβού γίνεται εντός 10 ημερών.

Όπως ανέφερε μια κυρία που αποτάθηκε στο Συμβουλευτικό Κέντρο,  «Όταν περνούσα μια δύσκολη περίοδο στην ζωή μου, δεν ήξερα που να αποταθώ για στήριξη. Η ψυχολόγος μου στο Συμβουλευτικό Κέντρο με καθοδήγησε και με βοήθησε με ένα πολύ επαγγελματικό τρόπο για να μπορέσω να ανταπεξέλθω  στην κρίση που περνούσα».

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως πολλοί άνθρωποι κάποια φορα στην ζωή τους έχουν ανάγκη για υπηρεσίες ψυχικής υγείας και ο Δήμος Αραδίππου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, θέλοντας να τους βοηθήσει με τις ανάγκες αυτές, προσφέρει αυτή την υπηρεσία στο Συμβουλευτικό Κέντρο του ΣΚΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More