Εγκαίνια εκδρομικού χώρου «IsraelPark» στην κοινότητα Τρούλλων, στην επαρχία Λάρνακας

Πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022, τα εγκαίνια του εκδρομικού χώρου «Israel Park», στην ακριτική κοινότητα Τρούλλων, στην επαρχία Λάρνακας. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Δρ. Κώστας Καδής, στην παρουσία του Πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο κ. Όρεν Ανόλικ και της Προέδρου της Βουλής κας Αννίτας Δημητρίου.

Η δημιουργία του εκδρομικού χώρου αποτελεί πρωτοβουλία της Πρεσβείας του Ισραήλ, η οποία αγκαλιάστηκε από το Τμήμα Δασών και από το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Η Πρεσβεία του Ισραήλ χρηματοδότησε το έργο με το ποσό των €35.000, ενώ μέρος των εξόδων καλύφθηκε από το Τμήμα Δασών και την κοινότητα Τρούλλων. Το έργο επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά ότι η συνεργασία των δύο κρατών δεν περιορίζεται μόνο στο πολιτικό κομμάτι, αλλά είναι πολυεπίπεδη με προεκτάσεις σε όλους τους τομείς.

Το έργο καλύπτει ένα κενό στην περιοχή, προσφέροντας σε ντόπιους και επισκέπτες ένα χώρο για χαλάρωση και δασική αναψυχή. Επίσης, η οικολογική σημασία του έργου είναι τεράστια, αφού θα δώσει στους πολίτες το μήνυμα του σεβασμού προς το δάσος, θα καλλιεργήσει την περιβαλλοντική συνείδηση και θα μεταδώσει στις νέες γενιές τη νοοτροπία για προστασία και αγάπη προς τα δάση και το φυσικό περιβάλλον.

Ο εκδρομικός χώρος έκτασης 5.000 m2 παρέχει διάφορες διευκολύνσεις στον επισκέπτη, όπως χώρους υγιεινής, στέγαστρο, πόσιμο νερό, τραπεζοκαθίσματα και ψησταριά. Ο χώρος είναι προσβάσιμος και σε ΑμεΑ. Ο χώρος αποτελεί κρατικό δάσος, το οποίο έχει εκμισθωθεί πρόσφατα στην κοινότητα Τρούλλων.

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν ο Δήμαρχος Αραδίππου, κ. Ευάγγελος Ευαγγελίδης, ο Κοινοτάρχης των Τρούλλων κ. Σπύρος Πάμπουλου και ο Αντιδήμαρχος Αραδίππου, κ. Πάρτου Χριστόδουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More