Αρχίζουν οι εργασίες αναβάθμισης του κτηρίου του Λαογραφικού Μουσείου «Κώστας Καϊμακλιώτης» του Δήμου Αραδίππου

Έτοιμο τον Οκτώβριο του 2023

Υπογράφηκε το συμβόλαιο ανακατασκευής και συντήρησης του κτηρίου που στεγάζει το Λαογραφικό Μουσείο «Κώστας Καϊμακλιώτης» του Δήμου Αραδίππου. Η εργοληπτική εταιρία «Χαράλαμπος Στρατουράς ltd» που ανέλαβε το έργο, ξεκινά άμεσα τις εργασίες με στόχο την παράδοσή του μέχρι τον Οκτώβριο του 2023.

Το κτήριο που στεγάζεται το Μουσείο είναι διατηρητέο και έχουν περάσει πέραν των είκοσι χρόνων από την αναπαλαίωσή του. «Ύστερα από τόσα χρόνια, κρίναμε ότι το κτίσμα χρήζει πολλαπλών παρεμβάσεων, καθώς η φθορά του χρόνου το κατέστησε μη επισκέψιμο», δήλωσε ο Δήμαρχος Αραδίππου, κ. Ευάγγελος Ευαγγελίδης και τόνισε ότι οι επισκέπτες θα βρουν έναν ανανεωμένο χώρο με την ολοκλήρωση του έργου.

«Η σύμβαση περιλαμβάνει επισκευές σε όλη την έκταση του κτιρίου, καθώς και αποκατάσταση μέρους της στέγης», δήλωσε ο δημοτικός μηχανικός, κ. Ανδρέας Δημητρίου και σημείωσε ότι τα τελευταία δύο χρόνια που παρέμεινε κλειστό, καταγράφηκαν όλα τα σημεία φθοράς.

Το Λαογραφικό Μουσείο «Κώστας Καϊμακλιώτης», αποτελείται από ισόγειο, ανώγειο και αυλή. Κύριος στόχος της λειτουργίας του μουσείου, είναι η ανάδειξη του ως πρότυπου κέντρου διαφύλαξης, έρευνας και προβολής της Κυπριακής λαογραφικής παράδοσης. Στους χώρους του περιλαμβάνονται αίθουσες υφαντικής, οικιακών σκευών, γεωργίας και κτηνοτροφίας, παραδοσιακών επαγγελμάτων, καθώς και αίθουσα κοινωνικών και πολιτιστικών εθίμων της Αραδίππου (αναπαράσταση του στολίσματος της νύφης)

Τους καλοκαιρινούς μήνες διοργανώνονται τόσο από τον Δήμο όσο και από οργανωμένα σύνολα, πολιτιστικές – καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στο υπαίθριο μικρό αμφιθέατρο που δημιουργήθηκε στην αυλή του μουσείου.
Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στις 218.400 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More