Σειρά δράσεων από την ΕΔΟΝ Αραδίππου για την εβδομάδα νέων τον Μάιο

Σειρά δράσεων προγραμμάτισε η ΕΔΟΝ Αραδίππου στο πλαίσιο της εβδομάδας νέων, τον περασμένο μήνα.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο (10/05) διοργάνωσε εθελοντική καθαριότητα μέρους του εθνικού δάσους της Ριζοελίας.

«Αγωνιζόμαστε για ένα μοντέλο αειφόρου ανάπτυξης που να βασίζεται σε θεμελιώδεις κοινωνικές και περιβαλλοντικές αρχές. Είναι για αυτό που έχουμε ψηλά στις προτεραιότητες μας την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης μέσα από την πραγματοποίηση τέτοιων δράσεων», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε σχετική της ανακοίνωση.

Η καθαριότητα και ο σεβασμός προς το περιβάλλον αποτελεί για την ΕΔΟΝ ζήτημα υψίστης σημασίας στις μέρες μας, αφού όπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωση, βιώνουμε μεγάλες περιβαλλοντικές καταστροφές από λάθη και παραλήψεις του παρελθόντος και το αλόγιστο κυνήγι κέρδους.

«Πρέπει ο σεβασμός προς το περιβάλλον να μας γίνει συνήθεια και τρόπος ζωής», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Τουρνουά ποδοσφαίρου

Η ΕΔΟΝ Αραδίππου διοργάνωσε τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5 με σύνθημα «Σκοράρουμε στη ζωή. ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά».

Στόχος του τουρνουά ήταν η οικονομική στήριξη της ΕΔΟΝ Αραδίππου από το Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας και από τους χορηγούς της.

«Η επιλογή του συνθήματος έγινε αντιλαμβανόμενοι τις σημερινές συνθήκες που βιώνουν οι νέοι, με την εύκολή δυστυχώς πρόσβαση σε ναρκωτικά και την απομάκρυνση τους από τους χώρους ατομικής ή μαζικής άθλησης. Δυστυχώς πλέον οι νέοι αδιαφορούν για τις αθλητικές δραστηριότητες κυρίως γιατί δεν υπάρχουν οι κατάλληλες δομές άθλησης, είτε γιατί οι συνθήκες των αθλητών ευρύτερα δεν ευνοούν την συνέχιση των αθλημάτων τους ,με αποτέλεσμα να παρατούν την προσπάθεια και πολλοί από αυτούς δυστυχώς να στρέφονται σε διάφορες ναρκωτικές ουσίες», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στόχος της ΕΔΟΝ είναι μέσα από τον αθλητισμό οι νέοι να ασχοληθούν με υγιείς τρόπους ψυχαγωγίας συμμετέχοντας στον μαζικό αθλητισμό και αναπτύσσοντας παράλληλα με την σωματική άσκηση, κοινωνικές σχέσεις αλλά και αξίες που να καλλιεργούν την ομαδικότητα την συλλογικότητα και τον αλληλοσεβασμό.

«Άλλωστε ο αθλητισμός δεν είναι προνόμιο κανενός αλλά αντίθετα αποτελεί δικαίωμα στο οποίο πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι άνθρωποι ανεξαιρέτως», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More