Μηχανική Αυτοκινήτων

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του Κλάδου Σπουδών «Μηχανική Αυτοκίνητων»

Από την ακαδημαϊκή χρονιά 2022-2023, η Δημόσια Ανώτερη Σχολή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης – ΜΙΕΕΚ προσφέρει το πρόγραμμα «Μηχανική Αυτοκινήτων». Μέσα από το πρόγραμμα προσφέρονται οι απαραίτητες γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες, οι οποίες βασίζονται στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς εργασίας και στόχο έχουν, την επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών/σπουδαστριών, τη βελτίωση και επαγγελματική εξέλιξή τους, την ανέλιξή τους ή ακόμη και την ευκαιρία για αλλαγή καριέρας. Το πρόγραμμα στοχεύει στο να προετοιμάζει τεχνικά καταρτισμένο προσωπικό με το απαραίτητο θεωρητικό και πρακτικό υπόβαθρο γύρω απ’ όλο το φάσμα του κλάδου της Μηχανικής Αυτοκινήτων, ώστε να είναι σε θέση να εκτελεί εργασίες συντήρησης, διάγνωσης βλαβών και επιδιόρθωσης οχημάτων, λαμβάνοντας όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ασφάλειας, τα οποία ορίζονται από τη σχετική νομοθεσία.

Κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους, οι σπουδαστές/σπουδάστριες αξιοποιούν τα τελευταίας τεχνολογίας και άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια των Μεταλυκειακών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ) και πραγματοποιούν υποχρεωτική επαγγελματική κατάρτιση στη βιομηχανία σε συνδυασμό με τη θεωρητική εκπαίδευση και την καθοδήγηση από το προσοντούχο και έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Με την ολοκλήρωση της φοίτησής τους, οι σπουδαστές/σπουδάστριες έχουν τη δυνατότητα συνέχισης της ακαδημαϊκής τους πορείας σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε συναφείς κλάδους σπουδών.

Το πρόγραμμα:

– Απευθύνεται σε άτομα που κατέχουν τουλάχιστον Απολυτήριο Μέσης Γενικής ή Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης

– Δημιουργεί άρτια καταρτισμένους/ες Μηχανικούς Αυτοκινήτων

– Βασίζεται στις εκάστοτε ανάγκες της αγοράς εργασίας

– Παρέχει όλα τα εφόδια για άμεση ένταξη στην αγορά εργασίας

– Προωθεί τη χρήση νέων τεχνολογιών και σύγχρονων παραγωγικών διαδικασιών.

– Διδάσκεται στην Ελληνική Γλώσσα

Μερικά από τα πλεονεκτήματα φοίτησης στα ΜΙΕΕΚ είναι:

– Αποτελεσματικότερη πρόσβαση στην αγορά εργασίας

– Δωρεάν φοίτηση

– Απόκτηση πιστοποιημένου και αναγνωρισμένου από τον ΔΙ.ΠΑ.Ε διπλώματος Ανώτερης Εκπαίδευσης

– Διετής διάρκεια

– Δικαίωμα διεκδίκησης φοιτητικής χορηγίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να αποταθούν στο dief.lef@mieek.ac.cy ή στο info@mieek.ac.cy και στο τηλέφωνο 22800653.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More