σεξουαλική διαπαιδαγώγηση

Ενημερωτική συνάντηση με γονείς για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ατόμων με νοητική αναπηρία στα πλαίσια του προγράμματος

“Κράτα με Ασφαλή (Κeep me safe)’’ – 01 Ιουνίου 2022 και ώρα 18.30-20.30, Δημαρχείο Αραδίππου

Η ΕΠΑΝΑ προσκαλεί γονείς και συγγενείς ατόμων με νοητική αναπηρία (ΑμεΝΑ) στην πιο πάνω συνάντηση, με στόχο την ενημέρωση τους για το περιεχόμενο του προγράμματος και την έναρξη του σε διάφορες δομές.

Το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε από το 2021 και ολοκληρώθηκε φέτος με την εκπαίδευση πολλών επαγγελματιών που εργάζονται σε δομές όπου εξυπηρετούνται άτομα με νοητική αναπηρία παγκύπρια.

Είναι πρόγραμμα πρωταρχικής σημασίας και έχει διπλό σκοπό, από τη μια την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης των ΑμεΝΑ και από την άλλη την αναγνώριση των δικαιωμάτων τους. Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι δεσμευμένη από τις συμβατικές της υποχρεώσεις να εφαρμόζει τέτοια προγράμματα, βάσει της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ (Κυρωτικός Νόμος 8(ΙΙΙ)/2011), αλλά και την Εθνική Στρατηγική για την Καταπολέμηση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Παιδιών και της Παιδικής Πορνογραφίας.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Οικογενειακού Προγραμματισμού (ΚΣΟΠ) και τους εκπαιδευτές, κα Μάρω Κακουρή και κο Δημήτρη Παρπέρη, Ψυχολόγοι και εθελοντές του ΚΣΟΠ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τα γραφεία της ΕΠΑΝΑ, για συμμετοχή στα ακόλουθα τηλέφωνα: 22871333 και 22871327.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More