Δεκτό με τιμές το Άγιο Φως

Στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας έφθασε το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου (23/04) το Άγιο Φως, με ιδιωτική πτήση από τα Ιεροσόλυμα.

Από το αεροσκάφος μέχρι την αίθουσα των Επισήμων του παλαιού αεροδρομίου στρώθηκε κόκκινο χαλί, παιάνιζε στρατιωτική μουσική της Εθνικής Φρουράς ενώ διακλαδικό άγημα αποτελούμενο από διμοιρία στρατού ξηράς, ναυτικού και αεροπορίας απέδωσε τιμές.

Μεταξύ των ατόμων που υποδέχθηκαν στην Κύπρο το Άγιο Φως ήταν ο Μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος, ο Υπουργός Αμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Δημόκριτος Ζερβάκης, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, ο Δήμαρχος Αραδίππου, ο Αντιδήμαρχος Λάρνακας και Βουλευτές Λάρνακας και Αμμοχώστου.

Με την είσοδο του Αγίου Φωτός στην αίθουσα του παλαιού αεροδρομίου Λάρνακας εψάλη δέηση και ο Μητροπολίτης Βόστρος Τιμόθεος είπε ότι «με πολύ συγκίνηση και ενδόμυχη πνευματική χαρά συνεχίζουμε και φέτος με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου και την ευλογία του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεοφίλου, την ευσεβή παράδοση της μεταφοράς του Αγίου Φωτός εδώ στη μαρτυρική και αγιοτόκο μεγαλόνησο».

Πρόσθεσε πως «η αφή του Αγίου Φωτός είναι μια πανάρχαια παράδοση που ακολουθούμε πιστά μέχρι σήμερα, γιατί μέσα από αυτό το φυσικό φως το οποίο λαμβάνουμε, βλέπουμε τον Ιησού Χριστού που είναι το φως του κόσμου και το χρειάζεται η ανθρωπότητα ώστε να προχωρήσει σε μια πρόοδο με την ευλογία του Θεού για να μπορεί να επικρατεί η αγάπη, η ειρήνη και η δικαιοσύνη μεταξύ των λαών. Τα μηνύματα αυτά περισσότερο από κάθε άλλη φορά σήμερα βρίσκονται στο προσκήνιο και την επικαιρότητα».

Ανέφερε επίσης πως «μετά από δύο χρόνια πολλών περιορισμών και μεγάλης ανησυχίας για τις επιπτώσεις της πανδημίας, φέτος δίνεται ιδιαίτερη λαμπρότητα γι’ αυτό το γεγονός με την παρουσία του Υπουργού Άμυνας και του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς».

Ο Βόστρων Τιμόθεος εξέφρασε ευχαριστίες στον Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριο για τη «ιδιαίτερη ευλογία του», στους εκπροσώπους της Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς, τους εθελοντές μοτοσικλετιστές που θα μεταφέρουν το Αγιο Φως σε όλη την ελεύθερη Κύπρο, αλλά και όλους όσοι βρέθηκαν στο αεροδρόμιο για την παραλαβή του Αγίου Φωτός.

Ταυτόχρονα μετέφερε τις «ευλογίες και τις ευχαριστίες του Πατριάρχου Ιεροσολύμων», ευχήθηκε όπως «ο Αναστάς Κύριος να φωτίζει με το δικό του φως τους αρχηγούς των κρατών να εργάζονται για την ειρήνη», ενώ διαβεβαίωσε πως «η Αγιοταφική αδελφότητα νυχθημερόν δέεται για την γρήγορη, δικαία και παγία επίλυση του Κυπριακού προβλήματος το οποίο τόσο πολύ ταλαιπωρεί τον κυπριακό λαό».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Αμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης είπε πως «μέσα από τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε όλοι σήμερα, εύχομαι από καρδιάς υγεία, αγάπη και ειρήνη σε όλο τον κόσμο».

«Το φως της Αναστάσεως ας φέρει την ανάσταση και την επανένωση της πατρίδας μας το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε.

Ο Δήμαρχος Αραδίππου, κ. Ευάγγελος Ευαγγελίδης συμμετέχει ανελλιπώς εδώ και 10 χρόνια στην αφή του Αγίου Φωτός.

Σημειώνεται ότι ο Μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος μετέφερε το Άγιο Φως στη Λευκωσία όπου το παρέδωσε στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο.

Το Άγιο Φως παρέλαβαν εθελοντές μοτοσικλετιστές που με τη συνοδεία μοτοσικλετιστών της Αστυνομίας το μετέφεραν σε όλες τις πόλεις και τις Κοινότητες της ελεύθερης Κύπρου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More