διατηρητέες οικοδομές

Πρωτοβουλία Αραδίππου για διατηρητέες οικοδομές

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αραδίππου κ. Ευάγγελου Ευαγγελίδη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα κεντρικά γραφεία του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, με συμμετοχή και του ΕΤΕΚ, με θέμα τα προβλήματα που προκύπτουν από επικίνδυνες διατηρητέες οικοδομές. Κατά τη συνάντηση υποβλήθηκαν εισηγήσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρατηρούνται σε παγκύπρια κλίμακα. Όλες οι εισηγήσεις καταγράφθηκαν και εφόσον συνταχθεί σχετικό υπόμνημα από το ΕΤΕΚ, αυτό θα παραδοθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών μαζί με τις προτάσεις του Δήμου Αραδίππου, προκειμένου να ετοιμαστούν τροποποιήσεις της νομοθεσίας ή κανονισμοί οι οποίοι να οδηγηθούν στη Βουλή των Αντιπροσώπων προς ψήφιση.

«Κάνουμε μια ουσιαστική προσπάθεια έτσι ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες για να μην θρηνήσουμε θύματα», τόνισε ο κ. Ευαγγελίδης. Συγκεκριμένα, οι εισηγήσεις του κ. Ευαγγελίδη στοχεύουν στην αύξηση του παραδεκτού κόστους για την ανακατασκευή των διατηρητέων, της προκαταβολής μέρους της χορηγίας του Δημοσίου και όχι την αποπληρωμή με το τέλος των εργασιών, της ένταξης χρηματοδοτήσεων και μέσω του τραπεζικού συστήματος για την ανακατασκευή των διατηρητέων, αλλά και για τις νομικές διαδικασίες έξωσης ενοικιαστών από επικίνδυνες οικοδομές, κάτι που ο νόμος μέχρι και σήμερα δεν προβλέπει.

Στην συνάντηση συμμετείχε ο Πρόεδρος του ΕΤΕΚ κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντή με συνεργάτες του, η υπεύθυνη Λειτουργός του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως για τις διατηρητέες οικοδομές κ. Γιούλα Κούρου με τους συνεργάτες της και ο Δήμαρχος Αραδίππου κ. Ευάγγελος Ευαγγελίδης με εκπροσώπους των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Accept Read More